16 Haziran 2011 Perşembe

HTC Desire için İptal Edilen Gingerbread Güncellemesi Tekrar Onaylandı!

HTC Desire için İptal Edilen Gingerbread Güncellemesi Tekrar Onaylandı!


Nisan ayında HTC tarafından resmen onaylanmış olan Desire modeliGingerbread güncellemesi, birkaç gün önce cihazın sahip olduğu 512 MB‘lık dahili hafızanın yetersiz olmasından dolayı HTC İngiltere‘nin Facebook sayfasında yayınlanan bir bildiri ile iptal edilmişti. Bu iptal kararı HTC Desire kullanıcılarının bir kısmını üzmüş olsa da Gingerbread versiyonlu 20′den fazla Custom ROM yayınlanmış olduğundan Root erişimi sağlanmış cihazlar için problem oluşturmayacaktı.


İptal kararının bildirilmesinden bir gün sonra ise yine aynı Facebook sayfası üzerinden önceki gün yapılan açıklamadaki kararın geçersiz olduğu ve HTC Desire için Android Gingerbread güncellemesinin geleceğini tekrar onaylayan başka bir bildiri yapıldı. İlk karar bazı kişiler tarafından yeni cihazların satılması yönünde alınmış stratejik bir karar olarak görülüyordu.

HTC’nin ilk açıklamada mühendislerin aylardır bu konu üzerinde uğraştığını söylemiş olması ve öne sürdüğü sorunları ikinci bildirisinde yanıtlamaması, alınan kararların birer satış stratejisi olduğu yönündeki iddialara doğruluk kazandırıyor. Ayrıca Google Nexus One ve HTC Desire’ın aynı donanıma sahip olup da Nexus One için Gingerbread güncellemesinin yayınlanmış olması HTC’nin nasıl bir tezat içerisinde olduğunu göstermişti.

HTC’nin yaptığı bu açıklama bizlere Google I/O 2011‘de alınan ve en az 18 ay önce duyurulmuş olan Android cihazlar için son versiyon güncellemesini onaylayan anlaşmanın unutulduğunu düşündürmüştü. Dünya ile birlikte Türkiye’de de benzer zaman dilimlerinde duyurulması planlanan Android Gingerbread güncellemesi Haziran – Temmuz aylarında duyurulabilir.