10 Ağustos 2011 Çarşamba

HTC Desire için Android 2.3.3 Gingerbread Nasıl Yüklenir, Detaylı Anlatım!

HTC Desire için Android 2.3.3 Gingerbread Nasıl Yüklenir, Detaylı Anlatım!


HTC‘nin Android platformundaki önemli kilometre taşlarından olanDesire (Bravo) modeli için uzun süredir beklenen Android 2.3.3 Gingerbread güncellemesi resmen yayınlandı! Cihazın yetersiz dahili hafızası nedeniyle Android 2.2 Froyo versiyonundaki bazı özelliklerin kırıldığı yeni sürüm, cihazınızın performansını arttıracak.
Desire için Gingerbread güncellemesiyle alakalı bilgilendirmeyi resmiFacebook sayfasından gerçekleştiren HTC’nin ilk açıklamasında cihazın dahili hafızasının düşüklüğü sebebiyle Android 2.3 Gingerbread güncellemesinin yayınlanmayacağı söylenmişti. Oldukça fazla tepki alan HTC bu soruna bir gecede çözüm getirerek ertesi gün güncellemenin bazı ekstra uygulamaların kaldırılmasıyla yayınlanacağı sözünü verilmişti. Bu açıklamaların ardından yeni sürümde HTC’nin meşhur Sense arayüzünün yer almayacağı söylentileri yayılmaya başladı. Hatta Avustralya‘lı bir operatör güncellemenin Sense arayüzü olmadan geleceğini duyurdu. Fakat HTC’nin yine Facebook üzerinden yaptığı güncellemede Sense arayüzünün de silindiği ibaresi yer almadı.

HTC’nin yeni yaptığı güncellemeye göre HTC Desire Gingerbread güncellemesi aşağıdaki yeniliklere sahip olacak;
  • Android 2.3.3 Gingerbread işletim sistemi versiyonu ve HTC Sense 1.0 Kullanıcı Arayüzü
  • Tüm kişisel veriler silinecek, operatörlere ait ekstra uygulamalar kaldırılacak
  • Sadece tek bir duvar kağıdı yüklü olacak, fakat isterseniz daha fazlasını yükleyebilirsiniz
  • Flashlight, Teeter ve resmi Facebook uygulamaları kaldırılacak. Facebook uygulamasınıAndroid Market‘ten yükleyebilirsiniz.
Yapılan tüm bu kırpmalar cihazın 512MB dahili hafızaya sahip olmasından kaynaklanıyor. Bu kırpmaların dışında güncelleme Gingerbread ile gelen ekran kapanış animasyonu gibi unsurları da içermiyor. Son versiyon için RUU (ROM Update Utility) dosyası yayınlandı. Eğer güncellemenin dağıtılmasına kadar beklemek istemiyor ya da şuan bu güncellemeyi denemek istiyorsanız bu yardımcı program ile yükleme yapabilirsiniz. HTC, bu dosyanın deneyimli kullanıcılar tarafından kullanılmasını öneriyor. Bizler de bu sebeple RUU dosyalarının kurulumuyla alakalı bir rehberi Android Turkiye Forumumuzda yayınlamıştık. Forumumuzdaki rehbere aşağıdan ulaşabilir, yeni güncellemelerin RUU dosyalarını da forumumuzdan takip edebilirsiniz.