10 Ağustos 2011 Çarşamba

Samsung I9001 Galaxy S Plus: 2011 Model Yeni Galaxy S!

Samsung I9001 Galaxy S Plus: 2011 Model Yeni Galaxy S!


Samsung, geçtiğimiz yıl duyurduğu Android işletim sistemli amiral gemisi Galaxy S ile yüksek satış rakamları elde etmişti. Dünya genelinde 14 Milyon‘dan fazla satışı gerçekleşen bu cihaz yerini yeni nesil işlemci ve ekran üretimi sebebiyle I9003 Galaxy SL modeline bırakmıştı. Fakat artan donanım gereksinimleri Samsung’u üst segmentte çok çekirdekli modellerin altında yer alacak yeni bir cihaz daha üretmeye itti. Galaxy S Plus I9001 ve Galaxy S 2011 Edition olarak adlandırılan yeni ve dopingli Galaxy S, Samsung’un pazardaki tek çekirdekli diğer modellerine alternatif olacak.
Samsung Galaxy S Plus I9001′in özellikleri;
  • 122.4 x 64.2 x 9.9 mm boyutlarında ve 119 gram ağırlığında
  • 4 inç WVGA ( 800 x 480 piksel ) çözünürlükte Super AMOLED Dokunmatik Ekran
  • Android 2.3 Gingerbread İşletim Sistemi ve TouchWiz 3.0 Kullanıcı Arayüzü
  • 1.4 GHz Scorpion uygulama işlemci ve Adreno 205 grafik işlemcili Qualcomm MSM8255T çipset
  • 512MB RAM
  • 8GB Dahili Hafıza, 32GB kadar yükseltilebilir microSD hafıza
  • 5MP Otofokuslu Kamera
  • HD 720p 30fps Video Çekimi
  • Ön Kamera
  • Wi-Fi b/g/n, çift taraflı Bluetooth 3.0 ve A-GPS
  • RDS’li FM Radyo, Dijital pusula, 3.5mm Audio jakı
  • İvme ölçer, yakınlık sensörü
  • 1650mAh Lityum İyon Pil
  • 750 Saat Bekleme Süresi
  • 12 Saat 50 Dakika Konuşma Süresi


Galaxy S Plus, Samsung’un kendi üretimi olan Super AMOLED ekranı taşıyor, diğer cihazların aksine Samsung yeni Galaxy S’te Qualcomm‘un MSM8255 çipsetinin Turbo (T) versiyonuna yer vermiş. Bu çipset, 1.4 GHz hızında bir işlemciye sahip olduğundan T takısını almış. Hızlandırılmış tek çekirdekli bir çipsete sahip olduğundan pazarda çift çekirdekli modellerin en güçlü alternatifi olacaktır.
Genel olarak ilk Galaxy S ile arasında çipset ve pil miktarı haricinde önemli bir fark bulunmuyor. Tasarımı üzerinde bazı rötuşlar yapılmış ve performansı arttırılmış olan bu cihazın fiyatı da orjinal Galaxy S’inkinden çok farklı değil. Ayrıca piyasadan çekilmeye başlayan ilk Galaxy S’i almak yerine yeni satışa sunulmuş 2011 versiyonunu almak daha mantıklı olacaktır.
Tasarım ve Yapı
Samsung Galaxy S Plus’ın tasarımı orjinal Galaxy S ile neredeyse aynı. Boyutlarda bir farklılık bulunmuyor. Galaxy S Plus’ın çevresini saran alüminyum şerit önceki modele göre daha parlak bir görüntüye sahip. Ayrıca Galaxy S’in arka kapağında yer alan “with Google” ibaresi Galaxy S Plus’ta yer almıyor.
Arka kapağın tasarımı Samsung Galaxy S II ile benzerlik gösteriyor. Galaxy S’in arka kapağındaki noktalar, Galaxy S Plus’ta Galaxy S II’de olduğu gibi belirginleştirilmiş. Bu da cihazın plastik olmasına rağmen arkadan daha hoş gözükmesini sağlamış.
Samsung’un geçtiğimiz yıl cihazlarında kullanmaya başladığı WVGA ( 800 x 480 piksel )çözünürlüğündeki Super AMOLED ekranın yer aldığı Galaxy S Plus, eski bir ekrana sahip olsa da piyasadaki birçok cihazdan daha kaliteli ve canlı görüntü sunabiliyor. Enerji tüketimi konusunda halen rakipsiz olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy S Plus, Android 2.3.3 Gingerbread işletim sistemi ve Samsung’un geliştirmiş olduğu TouchWiz 3.0 Kullanıcı Arayüzü ile geliyor. Geçtiğimiz yıla ait olan TouchWiz versiyonunu kullanıyor olsa da halen yeterli seviyede animasyonlara ve arayüz özelliklerini barındırıyor. Arayüz ile ilgili inceleme videosunu yukarıdan izleyebilirsiniz.



7 adet Homescreen’in yer aldığı arayüzde, pinch-zoom yaparak tüm Homescreen’leri görüntüleyebiliyorsunuz. HTC Sense ve diğer arayüzlerdekinin aksine TouchWiz’de istediğiniz Homescreen’i silebilir, yerini değiştirilebilirsiniz.


Uyarılar barının en üstünde Wi-Fi, Bluetooth, GPS gibi kısayollar yer alıyor. Altında şebeke durumu, açık uygulama ve uyarılar bulunuyor. Menü üzerinde istediğiniz uygulamaları istediğiniz yere taşıyabiliyor, kendinize göre bir düzen belirleyebiliyorsunuz. Kullanıcı arayüzüne entegre olan Görev Yöneticisi, hem pil ömrünüzü arttırıyor hem de cihazınızı daha performanslı bir şekilde kullanabilmenizi sağlıyor.

Qualcomm‘un Snapdragon MSM8255 çipsetinin Turbo versiyonunu kullanan Samsung Galaxy S Plus, 1.4 GHz hızında bir işlemci ve Sony Ericsson’un Playstation yani oyun telefonu olan Xperia Play’de de kullanılmış olan Adreno 205 GPU ile geliyor. Orjinal Galaxy S ile aralarında oldukça fazla performans farkı bulunuyor. Yukarıdaki test sonuçları gösteriyor ki; çift çekirdekli cihazlara alternatif olan Galaxy S Plus uzun süreler sizi idare edebilecek performansıyla çift çekirdekli modelleri aratmayacaktır.

Kamera
Kamera Video




5MP‘lik bir kameraya sahip olan Samsung Galaxy S Plus’un kamera deklanşörü ve LED Flaş gibi eksiklikleri bulunuyor olsa da ortalama kalitede çekimler yapabilirsiniz. Video çekiminde ise 720p HDgörüntüyü 30fps değerinde kaydedebiliyor . Samsung Galaxy S Plus’ın fotoğraf ve video çekim örneklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Samsung’un tek çekirdekli segmentine yeni dahil ettiği ve henüz piysaya çıkmış olan Galaxy S Plus, Türkiye’de de satışa bazı teknoloji marketleri tarafından sunuldu. Samsung Galaxy S Plus I9001cihazınızı bir yılı aşkın süredir yayın hayatını sürdüren AndroidTurkiye.Net güvencesiyle, daha ucuz ve garantili olarak almak istiyorsanız AndroidTelefonlari.com Online Satış Mağazamızı takip edin. HTC Desire HD, Sony Ericsson Xperia Arc, LG Optimus 2X ve Samsung Galaxy S II gibi cihazları ülkemizde ilk defa garantili olarak satışa sunan mağazamızdan alacağınız cihazınıza; çeşitli teknik işlemler uygulatabilir, uygulama – oyun paketleri ve aksesuarlar satın alabilirsiniz. Samsung Galaxy S Plus I9001′in satışıyla ilgili duyurumuz çok yakında yapılacaktır. 

Kaynak: androidturkiye.net