26 Aralık 2011 Pazartesi

Samsung Galaxy S III 3D


Yeni ekran teknolojileri geliştiren en önemli şirketlerden biri olan Samsung, 2011 yılında LG Optimus 3D, HTC EVO 3D, Disney veSharp‘ın 3D’li akıllı telefonlarını piyasaya sürmesinin ardından kendi 3D cihazlarını ne zaman satışa sunacağı konusunda sorularla karşılaşmıştı. Bu konu hakkında açıklama yapan Samsung ürün müdürü Jim Powell, 3D’nin akıllı telefonlarda gereksiz bir teknoloji olduğunu öne sürmüştü. Fakat ETNews‘ün haberine göre; Samsung’un geliştirdiği yeni nesil 3D teknolojisini kullanan akıllı telefonları gelecek yıl piyasada olacak.


Sadece 3D ekranlar sunmayacak olan Samsung, 3D televizyonlar ile 3D oyunlar oynayabilmemizi, 3D filmler izleyebilmemizi sağlayacak. Üstelik bu teknolojinin 2012 yılında duyurulacak olan Samsung’un Android işletim sistemli Galaxy S serisi yeni cihazı Galaxy S III‘de yer alabileceği söyleniyor. Yani yeni yılda Samsung’un Galaxy serisinin amiral gemisi Galaxy S 3D olabilir. Fakat cihazın satışa sunulabilmesi için Samsung’un yaklaşık 6 ay üretim süresine ihtiyacı olacaktır. Bu da Galaxy S3′ün çıkış tarihini yaz aylarına kaydıracaktır.
Haberde, Samsung Galaxy S III’ün dört çekirdekli bir işlemciye sahip olacağı da belirtilmiş. Samsung’un geliştirici kaynaklarında ortaya çıkan1.5 GHz hızındaki Exynos 4412 çipsetinden bahsediliyor olabilir. Ya da çift ARM Cortex-A15 ve bir çift de A7 işlemciyle gelen bir başka çipsetin olma ihtimali var. Her iki ihtimalde de cihazın piyasanın en iyi akıllı telefonu olacağı kesin.


Samsung Galaxy S3′ün Mobil Dünya Kongresi 2012 (MWC 2012)‘de tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca 4.5 – 4.7 inç büyüklüğünde 12 altpikselli bir Super AMOLED HD Plus ekran ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich versiyonundan güç alacağı söyleniyor. Nisan ayında da tüketiciyle buluşacak olan Galaxy S III, 3D teknolojili bir ekrana sahip olursa çıkışında gecikme gerçekleşebilir.


Samsung Galaxy S III ya da Galaxy S 3D 


Kaynak: androidturkiye.net