1 Ekim 2012 Pazartesi


Samsung Galaxy Note II ile Yapabileceklerinize Bakın


IFA 2012 öncesi düzenlemiş olduğu Unpacked etkinliği ile Galaxy Note II’yi kullanıcılara sunan Samsung, lansman esnasında oldukça etkileyici görsel bir şov hazırlamıştı. Tanıtım oldukça kalabalık bir kitle önünde yapıldı ve Galaxy Note II, IFA’da görücüye çıkan modeller arasında adından en fazla söz ettiren cihaz oldu. Telefonun teknik detaylarını kısaca hatırlatmak gerekirse 
-          Android 4.1.1 Jelly Bean ve Touchwiz UI
-          5.5inç ve 1280 x720p SÜPER AMOLED Ekran
-          1.6GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli Exynos 4412 işlemci ve Mali 400-GPU
-          2GB sistem belleği ve 16/32/64GB depolama birimi- microSD kart desteği
-          LED Flaşlı 8mp arka kamera ve 1080p video kayıt
-          Corning Gorilla 2 dayanıklı ekran camı
-           3100mAh pil gücü
-          Etkileyici özelliklere sahip S-Pen kalem ve sunduğu yazılım desteği
Yukarıda saydığımız teknik detayların yanında Galaxy Note II üst seviye kullanıcı deneyimi sunmaktadır. Şimdi bir çoğu izleyeceğimiz videoda yer alan bazı yeniliklerden bahsedelim.
Multi Window: Yazılım sayesinde iki uygulamayı ekranda aynı anda çalıştırabiliyoruz. Üstelik ekranda çalıştırılan iki uygulamayı da farklı boyutlarda şekillendirebiliyoruz. Ana ekrana taşıdığımız ve sürekli hazırda bekleyen kısa yollar sayesinde dilediğimiz işlemleri aynı anda ve hızlı gerçekleştirebiliyoruz.
Samsung Air View: Air View ile kullanıcılar e-posta, S Planner, resim galerisi ya da bir videoyu açmak zorunda kalmadan S Pen kalem ile içerikler hakkında ön izlemeleri görebiliyor. Bunun için kalemi ekrana dokundurmaya gerek yok yakın mesafeden bu işlemleri gerçekleştirebiliyoruz.
Popup Note: İlk olarak Galaxy S III’te karşımıza çıkan Popup uygulaması ile ekranda bir pencerede videoları izlerken diğer taraftan S Note uygulaması ile çeşitli notlar alabilir ve bazı çizimler yapabiliriz. Parmak hareketleriyle video boyutunda değişiklikler yapabiliyoruz.
Quick Command: Hızlı Komut, kullanıcıların S Pen kalemi ile kullanılan uygulamaları etkinleştirmemizi sağlar. Kullanıcı sadece S Pen kalemin düğmesine basarak ekranda çeşitli şekilleri anında çizebilir.
Screen Recorder: Bu uygulama ile ekranda gerçekleşen tüm faaliyetleri kaydedebiliyoruz.
Easy Clip: Kullanıcıların çeşitli bilgileri özetleyip yine bu bilgiler üzerinde kırpma, kesme ve yapıştırma işlemlerine izin veren bir uygulama.
Idea Visualizer: Uygulama el yazımızla tuttuğumuz notlara çeşitli çizimler eklememize olanak sağlar.
Galaxy Note II reklamın ön bölümünde karşımıza çıktığı gibi ekranın önceki Note’a nazaran büyümesine rağmen daha ince bir kasa yapısıyla karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu şekilde tek elle kullanımın daha kolay olduğu anlaşılırken bunun yanında galeri uygulamasının çeşitli yeniliklerle oldukça zenginleştirilmesi de beğeni kazanan yeniliklerden biri.