30 Eylül 2012 Pazar

Google Play Store 25 Milyar İndirme Sayısına Ulaşırken, Çeşitli İndirimler Kullanıcılara Sunuldu

Google’ın eski Android Marketi, şimdinin ise Play Store mağazası önemli bir dönüm noktasını daha geride bıraktı. 2008’den beri kullanıcılara hizmet sunan uygulama mağazası 675.000 uygulama sayısına ulaşırken aynı zamanda 25 milyar indirme sayısını geride bıraktı.
Haziran ayında düzenlenen Google I/O etkinliğinde 20 milyar indirme sayısı bildiren Google yine aynı etkinlikte Play Store’ın 600 bin uygulamaya sahip olduğu açıklamıştı. Kısa süre içerisinde uygulama sayısında 75 bin artış sağlanırken yine indirme oranında ise %25’lik bir artışın sağlandığı gözlenmekte. 
Ağustos başında geliştiriciler açısından sunduğu ilkelerde önemli değişiklikler belirleyen Google bu anlamda geliştiricilerden daha kaliteli ve güvenilir uygulamalar geliştirmesini istemişti. Bu sayede uygulama mağazasının olumlu ve sürdürülebilir bir rol oynaması sağlanmıştı.
Dünya üzerinde 500 milyon kullanıcıya ulaşmış olan Android açıkladığı veriler sonrası kullanıcılar açısından da oldukça olumlu bir hizmeti başlattı. Google Play Store’da oldukça popüler olan bir dizi uygulamada önemli bir indirim sağlandı ve fiyat 0.25$ seviyesine çekildi. Gameloft, Electronic Arts, Rovio, runtastic ve Full Fat gibi üreticilerin yer aldığı çeşitli uygulamalar çok uygun fiyatlarla beş gün boyunca kullanıcılara sunulacak. İşte indirimli uygulamaların listesi;
- Draw Something 
– Granny Smith 
– The Cat in the Hat 
– Asphalt 7: Heat 
– Runtastic PRO 
– Angry Birds Space Premium 
– OfficeSuite Pro 6+ 
– NFL Kicker 13 
– Ocean HD 
– Let’s Create Pottery 
– Clouds & Sheep Premium 
– Sudoku 
– London Bus Checker 
– Tasks 
– Symphony of Eternity